عبدوس در گفتوگو با فانا:
نامعتبر بودن شرکت Dialife شایعه است
فارماشیمی امسال از زیاندهی خارج میشود
رئیس هیات مدیره شرکت داروسازی فارماشیمی گفت: شایعه نامعتبر بودن شرکت سوئیسی Dialife که اخیرا قرارداد انتقال تکنولوژی این شرکت به شرکت فارماشیمی برای تولید باکیفیت صافی همودیالیز امضا شد صحت نداشته و بیاساس است

مهدی عبدوس در گفتوگو با خبرنگار فانا درباره قرارداد اخیر شرکت داروسازی فارماشیمی با شرکت دیالایف سوئیس و حواشی مطرح شده در این باره توضیح داد: هنوز این موضوع به مرحله قرارداد نرسیده است و آیتمهای آن نیامده است. هسته اصلی دیالیز فیبر آن است و شرکت دیالایف از بهترین فیبر دنیا که برای شرکت ممبرانا آلمان است و برند پیوروما استفاده میکند.
وی افزود: برای ارزیابی دیالیز باید مشخص شود فیبر آن ساخت کدام شرکت و کشور است. دیالایف تولیدکننده فیبر نیست اما بهترین فیبر دنیا را استفاده میکند.
وی تصریح کرد: گروه رقیب ما در بازار ایران که 80 درصد بازار را هم در اختیار دارد، فیبر خود را از ممبرانا تهیه میکند. حتی بکستر آمریکا نیز فیبر موردنیاز خود را از این شرکت خریداری میکند. شرکت ممبرانا به اندازهای معتبر است که گروه تریام آمریکا آن را خرید.
وی اظهار کرد: این در حالی است که هلال احمر از فیبر چینی استفاده میکند که در رتبه جهانی جزو درجه 3 و 4 قرار میگیرد. در نتیجه مهمترین موضوع در دیالیز، فیبر آن است و باید بگوییم موتور اصلی این پروژه (قرارداد فارماشیمی و دیالایف) فیبر آلمانی است.
رئیس هیات مدیره شرکت داروسازی فارماشیمی افزود: ساخت و اسمبل کردن در مراحل بعدی قرار میگیرد که آسانتر است اما موضوع مهم فیبر است. در نتیجه باتوجه به اینکه بهترین فیبر دنیا را استفاده میکنیم، قرارداد امضا شده نیز جای شبهه ندارد.
عبدوس گفت: شرکت تدارکات پزشکی هلال احمر قصد داشت فیبرها را تولید کند. مشکلی که وجود داشت آن بود که با شرکت و با آیتمهایی قرارداد بسته بودند که مشخص نبود دانش فنی تولید فیبر که بسیار پیچیده است به چه صورت خواهد بود. یعنی مستندات فنی در ساخت این فیبر وجود نداشت.
او در پاسخ به این سوال که قرارداد فارما شیمی و دیالایف در چه مرحلهای قرار دارد؟ اظهار کرد: قرارداد هنوز در مرحله MOU بوده و نهایی نشده است.
وی در پاسخ به این سوال چرا شرکت فارماشیمی تاکنون واگذار نشده یا سهام آن در بورس عرضه نشده است؟ تصریح کرد: چرا تیپیکو، شفادارو و سایر هلدینگهایی دارویی دولتی واگذار نمیشوند؟ چه کسی میگوید این شرکتها دولتی نیستند؟ سهام اصلی این شرکتها هنوز دولتی است. عدم عرضه سهام شرکت فارماشیمی در بورس هم بههرحال جزو تصمیمات مدیریتی است. امروز بسیاری دیگر از شرکتهای دولتی نیز واگذار نشدهاند. حتی شرکتهایی هم که سهام آنها در بورس عرضه شده، عمده سهام آنها هنوز در اختیار بخش دولتی است. اتفاقا به نظر من بد هم نیست که یک مجموعه اقتصادی در اختیار سازمان بیمه سلامت باشد تا برخی اوقات انتقال اطلاعاتی هم به سیستم بیمهای کشور انجام شود.
به گفته عبدوس برنامه سال 98، در بحث بودجه موارد محقق شده و یقینا شرکت از زیانده بودن خارج میشود. چند محصول جدید دارویی نیز به زودی به مرحله تولید صنعتی میرسند. در کنار آن موضوع دیالیز نیز یکی از بحثهای مهم کشور است با توجه به اینکه تولید شرکت سها متوقف شده و تمام فشار تولید بر دوش یک شرکت خصوصی است، لازم است که مجموعههای دیگر نیز در صورت توان وارد این حوزه شوند.
گفتوگو از محمدجواد بهآبادی