نیکوسخن در پاسخ به فانا مطرح کرد:
بهترین درمان دیابت بدون آموزش، بیفایده است
هیچ جای دنیا انسولین مثل ایران ارزان نیست/تجهیزات کنترل قند خون هنوز در ایران بیمه نیستند
مديرعامل انجمن ديابت ايران گفت: مهمترین چالش در حوزه درمان بیماران دیابتی و همچنین پیشگیری از ابتلای افراد سالم به این بیماری، آموزشهای لازم است.

به گزارش خبرنگار فانا، امیرکامران نیکوسخن در مراسم افتتاح برنامه دهکده دیابت شرکت نوونوردیسک پارس در هتل لاله تهران در پاسخ به سوال خبرنگار فانا مبنی بر اینکه در حال حاضر مهمترین مشکل در حوزه درمان و پیشگیری دیابت در ایران چیست؟ توضیح داد: متاسفانه در کشور افراد سالم آموزشهای لازم را برای پیشگیری از ابتلا به دیابت دریافت نمیکنند و همچنین بیماران دیابتی هم برای مدیریت بهتر بیماری خود آموزش لازم را نمیبینند.
وی با اشاره به اینکه انجمن دیابت ایران و انجمن دیابت گابریک به عنوان دو انجمن ثبت شده در فدراسیون بینالمللی دیابت فعالیتهای زیادی در حوزه ارائه آموزشهای مرتبط با دیابت انجام دادهاند، افزود: اما توان این دو انجمن هم در حدی نیست که بتواند به 6 میلیون بیمار دیابتی در کشور آموزش بدهد. باید تاکید کنم که اگر ما بهترین امکانات کنترل قند خون را هم در اختیار بیماران قرار دهیم اما اگر آموزش لازم را نبییند، درمان بهینهای رخ نمیدهد.
او با تاکید بر اینکه باید شرایطی ایجاد شود که آموزش در حوزه دیابت همگانی شود، عنوان کرد: سازمانهای بیمهگر باید آموزش را به عنوان یکی از ارکان اصلی در درمان دیابت بپذیرند. در همه جای دنیا هزینههای آموزش دیابت از سوی سازمانهای بیمهگر پذیرفته شده است. در کشورهای اسکاندیناوی افراد دیابتی باید در کلاسهای آموزشی انجمنهای دیابت شرکت کنند تا بتوانند از سوی سازمانهای بیمهگر هزینههای خود را دریافت کنند.
مديرعامل انجمن ديابت ايران با بیان اینکه در زمینه تامین انسولین موردنیاز بیماران با مساعدت شرکتهای دارویی و وزارت بهداشت مشکل خاصی وجود ندارد، افزود: هیچ جای دنیا انسولین مثل ایران ارزان نیست و حتی اگر انسولین به صورت آزاد و غیربیمهای هم تهیه شود باز قیمت انسولین در ایران نسبت به قیمت کشورهای دیگر پایینتر است. البته اخیرا مشکلاتی از سوی بیمه ایجاد شده است و درخواست ما این است که روند تائید انسولین بیماران از سوی بیمهها تسریع شود. نباید اینطور باشد که بیمار دیابتی چند ساعت برای ثبت و تائید انسولین موردنیاز خود در بیمه معطل شود. همچنین اگر مقدار خاصی انسولین برای یک بیمار از سوی پزشک تجویز شده است، بیمه نباید مقداری کمتر به بیمار تحویل دهد چرا که بیمار مجبور میشود مابقی انسولین موردنیاز خود را به صورت آزاد تهیه کند که از نظر مالی به بیمار فشار زیادی وارد میشود.
نیکوسخن گفت: همچنین تجهیزات کنترل قند خون هنوز در ایران بیمه نیستند این در حالی است که دنیا کم کم در حال کنار گذاشتن این دستگاهها و حرکت به سمت تجهیزات و سنسورهایی است که بطور مداوم قندخون را کنترل کرده و قبل از افت قندخون هشدار لازم را به فرد میدهند. در حال حاضر بیماران دیابتی مشکلات زیادی در تهیه دستگاههای کنترل قندخون و نوارهای آنها دارند.